Πυργος ψυξης νερου ewk σε εργοστασιο τηξης μολυβδου και ψευδαργυρου, Bουλγαρια

Ο πελάτης μας είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής μολύβδου και ψευδαργύρου στην Ευρώπη, με εξαγωγική δραστηριότητα σε σχεδόν όλο τον κόσμο. Το αίτημα της εταιρείας αφορούσε μια ολοκληρωμένη βιομηχανική λύση ψύξης, σχεδιασμένη για τις ιδιαίτερες ανάγκες των διαδικασιών που ακολουθεί.

Η κατάσταση:

Οι πλέον αποτελεσματικές, ολοκληρωμένες λύσεις πύργων ψύξης ικανών να απορρίπτουν την απαιτούμενη θερμική ισχύ με βάση τους καθορισμένους σχεδιαστικούς όρους.

Η λύση μας:

Προκειμένου να διασφαλίσουμε τη βέλτιστη δυνατή απόδοση του έργου, προσφέρουμε στην εταιρεία τέσσερις ΠΥΡΓΟΥΣ ΨΥΞΗΣ ανοικτού κυκλώματος EWK 680/09, με παροχή νερού 560,0 m3/h καθώς και απόδοση απὀρριψης θερμότητας 5860,4 kW. Η μονάδα αποτελείται από αυτοφερόμενο συμπαγές περίβλημα, κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από πολυεστέρα ενισχυμένο με ίνες γυαλιού. Ο σταγονοσυλλέκτης και το πακέτο πλήρωσης (SANIPACKING®) είναι κατασκευασμένα από μπλοκ πολυπροπυλενίου που έχουν υποβληθεί σε επεξεργασία κατά του βακτηρίου Legionella, προκειμένου να αποτραπεί η ανάπτυξή του στην επιφάνεια τους.

Όλοι οι πύργοι διαθέτουν έναν αξονικό ανεμιστήρα, στατικά και δυναμικά ισορροπημένο, ο οποίος κατασκευάζεται από ελαφριά υλικά, εξαιρετικά ανθεκτικά στη διάβρωση και αποτελούμενα εξ ολοκλήρου από πλαστικό. Τα μοτέρ των ανεμιστήρων πληρούν το πρότυπο IEC 60034-30:2008 (ενεργειακή απόδοση IE3). Η σύνδεση μεταξύ του μοτέρ με μειωτήρα στροφών και του ανεμιστήρα είναι άμεση, χωρίς χρήση ιμάντα ή τροχαλία, με συνολική εγκατεστημένη ισχύ 30 kW (4 x 7,5 kW), που αντιστοιχεί στα συνολικά 5,8 MW απαγόμενης θερμότητας.

Και οι τέσσερις πύργοι ψύξης έχουν θύρες πρόσβασης κατασκευασμένες από πολυπροπυλένιο, αρκετά μεγάλες για να διευκολύνουν την διαδικασία πλήρωσης και άλλες εργασίες συντήρησης: πλύσιμο υπό πίεση, αντικατάσταση ακροφυσίων και λοιπά. Ο διάδρομος και η κατακόρυφη σκάλα που οδηγούν στο μοτέρ του ανεμιστήρα του πύργου ψύξης κατασκευάζονται από πολυεστέρα ενισχυμένο με υαλονήματα σύμφωνα με το UNE-EN ISO 14122-4: 2005 / A1: 2011, UNE (Ισπανικός Οργανισμός Τυποποίησης)-EN ISO 14122-4: 2005, UNE (Ισπανικός Οργανισμός Τυποποίησης)-EN ISO 14122 -2: 2002 / A1: 2010, και UNE (Ισπανικός Οργανισμός Τυποποίησης)-EN ISO 14122-2: 2002. Αυτές οι κατακόρυφες σκάλες διαθέτουν προστασία κατά της πτώσης και ο διάδρομος ή η πλατφόρμα έχει θύρα πρόσβασης που βρίσκεται στο πλησιέστερο σημείο της κατακόρυφης σκάλας, έτσι ώστε όταν κάποιο άτομο βρίσκεται στον διάδρομο, η θύρα να μπορεί να κλείσει, αποτρέποντας οποιοδήποτε ατύχημα.

Γι’ αυτό το έργο, η Consultech παρείχε εξειδικευμένες υπηρεσίες στον χώρο της εγκατάστασης: εγκατάσταση, αναδιαμόρφωση των σωληνώσεων εισόδου/εξόδου συμπεριλαμβανομένων των συλλεκτών DN 600, προετοιμασία για θέση σε λειτουργία και δοκιμή ψύξης του νέου εξοπλισμού, καθώς και εκπαίδευση των χειριστών.

Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν χωρίς διακοπές, με τη διαδικασία να κυλά στο σύνολό της άψογα κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής παύσης των εργασιών της μονάδας.

Στο τέλος της υλοποίησης, η ομάδα πραγματοποίησε και τη΄΄ δοκιμή με το μπουφάν’’, μια δοκιμή που αναμφίβολα δείχνει τη σωστή λειτουργία των πύργων ψύξης: εάν το μπουφάν μείνει κολλημένο και δεν πέσει από τον πύργο, τότε ο ανεμιστήρας έχει τη σωστή περιστροφή και η ισχύς αναρρόφησης είναι καλή.

Συνιστώμενα προϊόντα Παρόμοια προϊόντα/λύσεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε παρόμοιες καταστάσεις:

Αυτή η κατάσταση απαιτεί πύργους ψύξης EWK, σύστημα επεξεργασίας νερού, Smart Control με πακέτο απομακρυσμένης προληπτικής συντήρησης.

Δείτε όλα τα προϊόντα εδώ.